C-vitamiini (tunnetaan myös askorbiinihappona tai L-askorbiinihappona) on vastuussa monista aineenvaihduntaprosesseista kehossa. Se osallistuu hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen aineenvaihduntaan sekä hemoglobiinin, punasolujen ja joidenkin hormonien synteesiin.
C-vitamiini esiintyy hapettuneessa tai pelkistyneessä muodossa L-askorbiinihappona. Se on erittäin herkkä tuhoutumiselle, pääasiassa valon ja lämmön vuoksi.
C-vitamiini (tunnetaan myös askorbiinihappona tai L-askorbiinihappona) on vastuussa monista aineenvaihduntaprosesseista kehossa. Se osallistuu hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen aineenvaihduntaan sekä hemoglobiinin, punasolujen ja tiettyjen hormonien synteesiin.
C-vitamiini esiintyy hapettuneessa tai pelkistyneessä muodossa L-askorbiinihappona. Se on erittäin herkkä tuhoutumiselle, pääasiassa valon ja lämmön vuoksi.
Hapan herajauhe (AWP) on juuston tai hapan kaseiinin tuotannon sivutuote. Sitä valmistetaan kuivaamalla tuoretta heraa, joka on saatu pehmeistä juustoista. Mikrobinfermentaatio vähentää mikrobiäidin käyttöä ja muuntaa laktoosin maitohapoksi.
Hapan herajauhetta käytetään pääasiassa ricotan ja herajauheen voin tuotannossa. Sitä käytetään myös ainesosana monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten leivässä, näkkileivissä, lihassa, leivonnaisissa ja valmiissa ruoissa. Hapan herajauhetta löytyy myös suklaasta ja makeisista.
Foodcomin tarjoamaa tuotetta voidaan käyttää myös eläinruokien tuotannossa. Se on suosittu taloudellinen korvike makealle herajauheelle porsaille. Hapan herajauhetta käytetään myös alhaisen pH:n maitokorvikkeissa.